איזון חומצה -בסיס
לאלו מכם התוהים על מה כל המהומה במונחים של חומציות ובסיסיות בגופנו; תיאור מרתק זה מסביר על מה כל העניין ואיך אנחנו צריכים לעשות יותר מאמצים כדי לעזור לגוף שלנו להיות בסיסי יותר כדי לאפשר לנו ליצור גוף בריא.
הגורם למחלה
האם אי פעם תהית האם להרבה מהמחלות שגורמות סבל לכל כך הרבה אנשים יש גורם משותף? רופאים, הֶרְבָּלִיסְטים ותזונאים רבים מאמינים שההסבר יכול להסתכם בארבע מילים: חוסר איזון בחומצה ובסיס.
חומציות-יתר, שיכולה להפוך למצב מסוכן שמחליש את כל מערכות הגוף, נפוצה מאוד כיום. מצב זה מביא לידי סביבה פנימית שמובילה למחלות, בניגוד לסביבה עם רמת PH מאוזנת המאפשרת תפקוד גוף תקין הנחוץ לגוף בשביל להילחם במחלות. גוף בריא שומר מאגרי בסיס שמספיקים לעמוד בדרישות לשעת חירום. כאשר יש לנטרל את החומצות העודפות , מאגרי הבסיס מתרוקנות ומשאירות את הגוף במצב מוחלש. הרעיון של חוסר איזון בחומצה ובסיס כגורם למחלה אינו חדש.
בשנת 1933 רופא מניו יורק בשם ויליאם הווארד האי (גם יוצר של הדיאטה המפורסמת של ‘שילוב מזון’ או ‘הדיאטה של ד”ר האי’) פרסם ספר פורץ דרך, “עידן בריאות חדש” שבו הוא טוען כי כל מחלה נגרמת על ידי autotoxication (או ”הרעלה עצמית”) עקב הצטברות חומצה בגוף:
“עכשיו, אנחנו מתרחקים מבריאות בדיוק במידה שבה אפשרנו לבסיס שלנו להתרוקן על ידי הצגת מזון היוצר חומצה בכמות גדולה מדי … זה אולי נראה מוזר לומר שכל מחלה היא אותו הדבר, לא משנה מהם אינספור דרכי הביטוי שלה, אבל זה בהחלט כך “. ויליאם הווארד האי, MD
לאחרונה, בספרו הנפלא Alkalize or Die (ראה קריאה מומלצת), ד”ר תיאודור א. ברודי אומר בעצם את אותו הדבר:
“השמות של אינספור מחלות לא ממש משנות. מה שחשוב בעניין הזה הוא שכולם באים מאותו השורש … יותר מדי בזבוז רקמות חומצה בגוף! “תיאודור א. ברודי ND, DC, Ph.D.
הבנת PH
pH (פוטנציאל של מימן) הוא מדד לחומציות או בסיסית של תמיסה. הוא נמדד בסולם של 0 עד 14-ככל שה pHיותר נמוך התמיסה יותר חומצית, ככל שה pHיותר גבוה התמיסה יותר בסיסית . כאשר תמיסה אינה חומצית או בסיסית יש לה רמת pH של 7.0 שהינה ניטראלית.
מים הם התרכובת הנפוצה ביותר בגוף האדם, המהווים 70% מהגוף.
בגוף יש יחס בין החומציות לבסיס שנקרא pH שהוא איזון בין יונים בעלי מטען חיובי (יוצרי חומציות) לבין יונים בעלי מטען שלילי (יוצרי בסיס). הגוף שוקד בהתמדה כדי לאזן את ה pH. כאשר איזון זה נפגע בעיות רבות יכולות להתרחש.
חשוב להבין שאנחנו לא מדברים על חומצה בקיבה או ה pH של הקיבה. אנחנו מדברים על ה-pH של הנוזלים והרקמות בגוף שזה עניין אחר לגמרי.
בדוק את החומציות או את הבסיסיות של הגוף שלך עם רצועות pH:
מומלץ לך לבדוק את רמות ה-pH שלך כדי לקבוע אם ה-pH של הגוף שלך זקוק לתשומת לב מידית. באמצעות רצועות בדיקת ה-pH, אתה יכול לבחון את גורם ה-pH שלך במהירות ובקלות בפרטיות של הבית שלך. אם ה-pH של השתן שלך נע בין 6.0-6.5 בבוקר ובין 6.5 ל 7.0
בערב, הגוף שלך מתפקד בטווח הבריא. אם הרוק שלך נשאר בין 6.5 ל 7.5
כל היום, הגוף שלך מתפקד בטווח הבריא. הזמן הטוב ביותר לבחון את רמת ה-pH שלך הוא כשעה
לפני ארוחה ושעתיים אחרי ארוחה. מומלץ בדוק את ה-pH שלך פעמיים בשבוע.
רוב האנשים הסובלים מרמת pH לא מאוזנת הם חומציים. מצב זה מאלץ את הגוף ללוות מינרלים, כמו סידן, נתרן, אשלגן ומגנזיום מאיברים חיוניים ועצמות על מנת לנטרל את החומצה ולהסיר אותה מהגוף בבטחה. בגלל הלחץ הזה, הגוף יכול לסבול מנזק חמור וממושך עקב חומיצות גבוהה מצב שעשוי שלא להתגלות במשך שנים. חמצת (חומציות יתר – acidosis) מתונה יכולה לגרום לבעיות כגון:
• נזק ללב וכלי דם, כולל התכווצות של כלי דם וירידה בחמצן.
• עלייה במשקל, השמנה וסוכרת.
• בעיות בשלפוחית שתן ובכליות, כולל אבנים בכליות.
• חסר חיסוני.
• האצת הנזק של רדיקלים חופשיים, תיתכן תרומה למוטציות סרטניות.
• סיכון הורמונלי.
• הזדקנות מוקדמת.
• אוסטאופורוזיס;, עצמות חלשות ושבירות, שברים בירך ודורבן בעצמות.
• כאבי מפרקים, שרירים כואבים והצטברות חומצה לקטית.
• אנרגיה נמוכה ועייפות כרונית.
• עיכול והסרה איטיים.
• גידול פטרייתי / שמרים.
pH ואובדן עצם
מחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו, לאורך שבע שנים על 9,000 נשים הראה כי נשים בעלות חמצת כרונית (chronic acidosis) נמצאות בסיכון גבוה יותר לאיבוד עצם מאלה שיש להם רמות pH נורמליות. המדענים שבצעו את הניסוי הזה מאמינים שרבים מהשברים במפרק הירך השכיחים בקרב נשים בגיל העמידה קשורים לחומציות גבוהה הנגרמת מתזונה עשירה במזונות מן החי ודלה בירקות .זאת משום שהגוף לוקח סידן מהעצמות על מנת לאזן את רמות הpH. – כתב העת האמריקנית לתזונה רפואית
(American Journal of Clinical Nutrition)
pH בשתן
בדיקת שתן עשויה להצביע על כמה טוב הגוף שלך בהפרשת חומצות ובהטמעת מינרלים, במיוחד
סידן, מגנזיום, נתרן ואשלגן. מינרלים אלה מתפקדים כ”חוצצים” (Buffers). Buffers הם
חומרים המסייעים לשמור ולאזן את הגוף כנגד הכנסה של חומציות רבה מדי או בסיסיות רבה מדי לתוכו. אך אפילו עם הכמויות הנחוצות של Buffers, הרמות של חומציות או בסיסיות יכולות להגיע לרמות קיצוניות.
כאשר הגוף בולע או מייצר יותר מדי חומצות או בסיסים, הוא חייב להפריש את העודף.
שתן הוא הדרך המושלמת שדרכה הגוף מסיר את כל החומצות או החומרים הבסיסיים העודפים שלא ניתן לאגור. אם חומציות השתן הממוצעת היא מתחת ל6.5 מערכת החציצה של הגוף מוכנעת והוא במצב של “Autotoxication” (הרעלה עצמית), ויש להשקיע מאמץ בההורדה רמות החומציות.
pH ברוק
התוצאות של בדיקת הרוק עשויות להצביע על הפעילות של אנזימי העיכול בגוף. האנזימים הללו מיוצרים בעיקר בקיבה, בכבד ובלבלב. בעוד הרוק גם מנצל חוצצים בדיוק כמו השתן, הוא מסתמך על תהליך זה במידה פחותה בהרבה. אם רמת ה-pH ברוק נמוכה (מתחת ל6.5), ייתכן שהגוף מייצר יותר מדי חומצות או שהוא מאוים על ידי חומצות משום שהוא איבד את יכולתו להסיר אותם דרך השתן בצורה מספקת. אם רמת ה-pH ברוק גבוהה (מעל 6.8), הגוף עלול לסבול מאוד, וזה יגרום לדוגמא: גז עודף, עצירות והתפתחות של שמרים, עובש ופטריות. יש אנשים שיש להם תוצאות pHחומציות מבדיקת השתן וגם מבדיקת הרוק, מצב זה מכונה “חומצה כפולה”.
שמירה על האיזון הנכון לבריאות מצוינת
הגוף שלך מסוגל לקלוט מינרלים וחומרים מזינים כראוי רק כאשר רמת ה-pH שלו מאוזנת. לכן ייתכן מצב שבו אדם מקבל חומרים מזינים ובריאים, ובכל זאת אינו מסוגל לקלוט או להשתמש בהם.
אם אתה לא מקבל את התוצאות הצפויות מתכנית התזונה או הצמחית שלך, חפש לך את איזון הבסיס- חומצה על ידי שתיית מים בסיסיים כגון KANGEN WATER שיכולים מאוד לעזור לבסיסיות הגוף שלך.
מה גורם לי להיות חומצי?
הסיבה שחמצת (acidosis) נפוצה יותר בחברה שלנו היא בעיקר בשל הדיאטה הטיפוסית,
שמכילה יותר מדי מוצרים מן החי שמייצרים חומצה כמו בשר, ביצים וחלב ולא מספיק מזונות שמייצרים בסיסיות כמו ירקות טריים. בנוסף, אנו אוכלים מזון מעובד שמייצר חומציות כמו קמח לבן וסוכר ושותים משקאות המייצרים חומציות כמו קפה ומשקאות קלים. אנחנו משתמשים בתרופות רבות מדי שמייצרות חומצה, ואנחנו משתמשים בממתיקים מלאכותיים כימיים כמו
NutraSweet, Equal, או אספרטיים, שמייצרים חומצה במידה רבה מאד. אחד הדברים הטובים ביותר שאנו יכולים לעשות כדי לתקן את יתר- החומציות בגוף הוא לנקות את התזונה ואורח החיים שלנו. עיין
בקריאה המומלצת לעזרה ספציפית בתזונה ובאורח חיים.
שים לב כי הנטייה של מזון לייצור חומציות או בסיסיות בגוף לא קשור לרמת ה-pH של המזון עצמו. לדוגמה, לימונים הם חומציים מאוד, אך התוצרים שהם מייצרים לאחר העיכול וההטמעה הם מאוד בסיסיים ולכן לימונים הם יוצרי-בסיסיות בגוף.
כמו כן, בחינת רמת ה-pH בבשר לפני העיכול תביא לתוצאה בסיסית, אך הבשר משאיר שאריות חומציות מאוד בגוף ולכן, כמו כמעט כל המוצרים מן החי, בשר מייצר חומציות רבה.
תסמיני החומציות של ד”ר תיאודור ברודי
תסמינים מתחילים
1. אקנה
2. עצבנות
3. כאבי שרירים
4. ידות ורגליים קרות
5. סחרחורת
6. אנרגיה נמוכה
7. כאבי פרקים נודדים
8. אלרגיות למזון
9. רגישות לכימיקלים או ריחות, חום מגזים
10. היפראקטיביות
11. התקפי פאניקה
12. התכווצויות קדם וסתית ובזמן הוסת
13. חרדה טרום וסתית ודיכאון טרום וסתי
14. חוסר חשק מיני
15. נפיחות
16. צרבת
17. שלשול
18. עצירות
19. שתן חם
20. שתן בעל ריח חזק
21. כאבי ראש קלים
22. נשימה מהירה ומתנשפת
23. דופק מהיר
24. קצב לב לא סדיר
25. שכבה לבנה על הלשון
26. קושי להתעורר
27. ריר עודף
28. טעם מתכתי בפה
תסמיני ביניים
1.פצעי קור (הרפס I & 11)
2. דכאון
3. אובדן הזיכרון
4. אובדן הריכוז
5. מיגרנות
6. נדודי שינה
7. הפרעה בחוש הריח, הראייה, הטעם והשמיעה
8. אסטמה
9. ברונכיטיס
10. קדחת השחת ( Hay Fever)
11. כאבי אוזניים
12. סִרְפֶּדֶת (תגובה אלרגית בעור- Hives)
13. נפיחות
14. זיהומים נגיפיים (, שפעת , צינון)
15. זיהומים חיידקיים (staph, סטרפטוקוקוס)
16. זיהומים פטרייתיים
17. אין אונות
18. דלקת בשופכה (Urethritis)
19. דלקת בשלפוחית השתן (Cystitis)
20. דלקת בדרכי שתן (Urinary infection)
21. דלקת בקיבה (Gastritis)
22. קוליטיס
23. נשירת שיער מוגזמת
24. ספחת (Psoriasis)
25. אנדומטריוזיס (Endometriosis)
26. גימגום
27. חוסר תחושה או תחושת עיקצוץ
28. סינוסיטוס
תסמינים מתקדמים
1. מחלת קרוהן (Crohn’s disease)
2. סכיזופרניה
3. הפרעת למידה
4. מחלת הודג’קין
5. זאבת אדמנתית מערכתית (Systemic Lupus Erythematosis)
6. טרשת נפוצה (Multiple Sclerosis)
7. סרקואידוזיס (Sarcoidosis)
8. דלקת מפרקים שיגרונית (Rheumatoid arthritis)
9. מחלת חולשת השרירים (Myasthenia Gravis)
10. טרשת רקמת חיבור -סקלרודרמה (Scleroderma)
11. סרטן הדם
12. שחפת
13. צורות מסוימות של סרטן
דרך קלה מאוד לעזור לגוף שלך להיות בסיסי היא באמצעות מכונת KANGEN WATER. המכשיר המדהים הזה מייצר מי בסיס מיוננים באיכות הגבוהה ביותר ויכול לייצר כמה רמות שונות של מי בסיס: מים עם רמת PH ניטראלית עם מולקולות מיקרו – מקבצים שיוצרות מים עם רמת אנטי-אוקסידנטים גבוהה כדי שתוכל להרוויח בכל כך הרבה דרכים.
כדי לגלות עוד פרטים על KANGEN WATER או איך להשיג את המכונה הזאת, פשוט מלא את פרטיך בצד ימין. שנה את המים שלך- שנה את חייך!